A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Elhunyt Konorót Gábor
 1067
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tegnap, életének 71. évében elhunyt Konorót Gábor, barátunk, játékostársunk, az Építők HC (SC) legendás több, mint 150 szeres magyar válogatott játékosa, sokszoros magyar gólkirály. Emlékét örökre megőrizzük.

Herberth Attila:

A hír döbbenetes: elment itt hagyott minket az az ember, az a JÁTÉKOS , akihez foghatóval nem találkoztam magyar gyephokipályákon. Igazi talentum volt (borzalmas ez a múlt idő). Tökéletesen ötvözte a magas szintű játékintelligenciát a briliáns technikai tudással, és ehhez társultak kiváló fizikai adottságai, a gyorsaság és a robbanékonyság – igazán szerencsésnek mondhatom, mondhatjuk magunkat, hogy egy csapatban játszhattunk.

Ilyenkor az embert megrohanják a régi emlékek: attól kezdve, hogy még mint gyerek, édesapja, Gyuszi bácsi elől menekülve, öccsével felmásztak az Építők nagytribünjének bádogtetejére a közös hokiélményeken, utazásokon, családi összejöveteleken át egészen az utolsó közös „fellépésünkig”, a gyeplabda napján megrendezett és persze megnyert öregfiúk-mérkőzésig.

Az ember önző, ezért a közös sikerek ugranak be először. Hiszen hogy is lehetne elfelejteni a közös gólörömöket, különösen ha a gólok az én átadásomból születtek, a tizenegy közösen kivívott bajnoki címet. A válogatott sikereket: pl. amikor Rómában az ő két szenzációs szólógóljával és az én egy szerény találatommal három nullra legyőztük az olaszokat, a gyeplabda Európa-bajnokságon való részvételt. A szerepléseket külföldi klubokban. A vendégjátékunkat a bolognai csapatban, amikor az összjátékunknak köszönhetően elért góllal győzelemre segítettük vendéglátóinkat. A felejthetetlen utazásokat Cagliariban, Angliában, Bakuban stb. stb. stb.

Az Építők csodabuszán való vég nélküli utazások makaópartijait, a müncheni mérkőzések utáni sörözéseket, a vámolások izgalmait, és még sorolhatnám napestig. Nehéz elfogadni, de ennek most már visszavonhatatlanul vége.

Búszúzásként a szomorúságon és elkeseredésen túl nem lehet mást mondani: hiányzol, jó utat, BŐR


Forrás: Építők Lapja 1981.szeptmber

 

Konorót Gábor az 1980-as terem bajnokcsapatban. (Forrás: Építők Hockey Club)

Forrás: Puskás György és Gabi.

© 2004 - 2021 Építők Hockey Club

Akkreditálás.hu
Rendszerünkkel teljes megoldást kínálunk az Ön által szervezett rendezvény résztvevőinek akkreditálására, regisztrációjára, és a szükséges akkreditációs kártyák (passok) elkészítésre, igény esetén online media regisztrációval.
HockeyAssistant3
Portálunk 2003 óta - elsőként - használja a HockeyAssistant-ot versenyeink eredményeinek nyilvántartására. A HockeyAssistant egy Windowsos szoftver, mely azért készült, hogy segítse a tornaigazgatók, csapatvezető, edzők, nemzetközi és a nemzeti szövetségek és végül, de nem utolsó sorban a klubok munkáját.