A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Bajnokcsapat!
 1117
A fiúk megcsinálták: a mai döntőben (a Soroksári HC ellen) 4-4-es végeredmény után, rávezetésekkel 3-2-re nyertek és ezzel magyar bajnokok lettek: Ez idén már a csapat harmadik trófeája: terembajnokság, BEK Challenge II győzelem és nagypályás bajnoki cím. Úgynevezett mesterhármas! ! A döntőben Keith Bajada 4(!) gólt lőtt, Szóga Zsiga (14 góllal) pedig elnyerte a gólkirályi, míg Petővári Balázs a legjobb kapus címet. Gratulálunk!

Góljaink:

  1. Bede
  2. Keith #1
  3. Keith #2
  4. Keith #3
  5. Sam
  6. Zsiga
  7. Keith #4

Darek Markiewicz, edző nyilatkozata

Erősen esett az eső a meccs előtt és az első negyedben, térfelünket elöntötte a víz. Olyas sok víz volt a pályán, hogy a labda magától megállt, ebből mi meg két büntetőt ajándékoztunk a Soroksárnak.

Ahogyan az eső elállt és jobb lett a pálya, elkezdtünk egyre jobban játszani. Erősen kezdtük a második félidőt. Lőttünk két gólt és átvettük a vezetést.

Néhány másodperccel a lefújás előtt 4 – 3-ra vezettünk. Már csak 12 másodperc volt hátra, mikor a játékvezető újra büntetőt ítélt a Soroksár javára. Azt gondoltam, hogy Balázs (Petővári Balázs) a negyedik(!) soroksári büntetőt kivédi, de Zsombi (Ficzere Zsombor) magabiztosan értékesítette azt. Ma már azt gondolom, hogy itt hibáztam: meg kellett volna adni Deli Daninak az esélyt a büntető hárítására. Szerencsére a büntető párbajban jobbak voltunk.

Ez egy vérbeli döntő volt rengeteg érzelemmel a pályán. Fantasztikus, hogy a csapat 0 – 2-nél sem adta fel és a játékosok a végsőkig küzdöttek és hittek a győzelemben.

Forgács Milán tudósítása

Újabb hét, újabb remek hír csapatunk szurkolóinak, az idei nagypályás bajnokság győztese ugyanis az Építők Hockey Club!

A mödlingi pályán megrendezett döntőn a Soroksár volt az ellenfelünk. Ezen az összecsapáson gyakorlatilag minden megtörtént, ami kell egy drámai döntőhöz. A szakadó eső miatt elázott pálya igencsak megtréfált minket, a piros mezesek az első percekben két hetest is kaptak, amit értékesítettek is. A nehéz kezdés után Keith Bajada szépíteni tudott, ezzel 1-2-vel fordulhattunk a második negyedre.

A mödlingi pályán megrendezett döntőn a Soroksár volt az ellenfelünk. Ezen az összecsapáson gyakorlatilag minden megtörtént, ami kell egy drámai döntőhöz. A szakadó eső miatt elázott pálya igencsak megtréfált minket, a piros mezesek az első percekben két hetest is kaptak, amit értékesítettek is. A nehéz kezdés után Keith Bajada szépíteni tudott, ezzel 1-2-vel fordulhattunk a második negyedre.

A második 15 percben tovább javult a játékunk, ennek eredménye egy remek támadás utáni egyenlítés, Keith ezúttal az előkészítő szerepében tetszelgett, Kozári Bede pedig a labdát, ha nem is úgy fogalmazok, mint az Origós kolléga Füllkrug spanyolok elleni góljánál, de igencsak felhegesztette a felsőbe.

Keith élvezte a játékot, a következő találatot ő szerezte, ezzel megfordult a találkozó állása. Nem sokáig, ugyanis jött az újabb soroksári hetes, amit Ficzere (P) értékesített. Az utolsó negyedben Keith 2,5 perccel a vége előtt elérte a mesterhármast, sajnos azonban 20 másodperccel a lefújás előtt jött az újabb hetes, Ficzere (P) negyedszer is odaállt, és negyedszer is betalált, erre még valószínűleg Cristiano Ronaldo is elégedetten csettintene.

Így jöhettek a rávezetések, ami a következőképpen alakult: Soroksár gól, Építők gól, Soroksár hiba, Építők hiba, Soroksár hiba, Építők gól, Soroksár gól, Építők hiba, Soroksár hiba, és itt érkeztünk a mindent eldöntő rávezetéshez, amit Keith "Lautaro" Bajada pimaszul értékesített, ezzel elképesztő körülmények között megnyertük a bajnokságot!

20230610-ÉHC bajnokcsapat.jpg

Állnak: Markiewicz Veronika (csapatvezető), Budai Csanád, Kovács Norbert, Lénárd Máté, Czirják László, Samuel Bosh, Wesselényi Márton (CSK) Lösching Tamás, Dariusz Markiewicz (edző).
Guggolnak: Wesselényi Farkas, Wesselényi Miksa, Forgács Milán, Kovács János (K), Petővári Balázs (K), Deli Dániel (K), Kozári Benedek, Szóga Zsigmond, Bitay Zsolt.

Ezt az idényt nem is lehetne csodálatosabban zárni, terem, BEK és nagypálya arany került a zsákba, köszönjük mindenkinek az egész éves támogatását.

Köszönjük a Magyar Gyeplabda Szakszövetség-nek a Final Four leszervezését, a HGM | Hockey Gemeinschaft Mödling -nek a szívélyes fogadtatást, és Hermann Tamásnak a külföldi játékvezetők biztosítását!

Hajrá, kék!

20230610-F4-final.jpg

Magyar Bajnokság 2022-2023, NB1, Férfi
Varga Zoltán Sportpálya, Budapest, Magyarország
Játékvezetők:  TÁPAI Tibor, CHU Duy Anh
Gól:  Szóga Zsigmond(18), Kozári Benedek(42), Wesselényi Miksa(59) / -
Figyelmeztetés:  Lénárd Máté(Z:34), Szóga Zsigmond(S:60) / Léber Sebastian(Z:40)


Forgács Milán tudósítása

Bár tétje igazából nem volt, de rangja mindig van az Építők – Soroksár mérkőzésnek. Ez meg is látszott a csapatokon, mindenki nagyon komolyan vette az összecsapást, melyet magabiztosan, 3 – 0-ra megnyertünk. Gratulálunk a csapatnak!

Az első negyed küzdelmes játékot hozott, a mérleg nyelve azonban egyik irányba sem dőlt el. A második 15 perc viszont rögtön góllal indult, Szóga Zsiga szaladt el a jobbszélen, a védők csak díszkíséretet tudtak neki adni, fiatal játékosunk a 10. találatát szerezte az idei bajnokságban.

A hátvédsor és Petővári Bazsi ismét remekül dolgozott, ezt pedig a 42. percben Kozári Bede meghálálta, aki egy kapu előtti kavarodásból jött ki győztesen és emelte a hosszú felsőbe a labdát. A mattot pedig az egy perccel a vége előtt az előző ellenfelünk által még „tízéves” gyereknek nevezett Wesselényi Miksa adta be, egy kontra után Keith Bajadától kapta vissza a labdát, egy higgadt csel után pedig a kapuba gurított.

A mostani győzelemmel végül ugyanúgy 22 ponttal zártunk, mint a Soroksár, ellenfelünk azonban korábban kegyetlenül elbánt a 9 emberrel kiálló Szent László ellen, így végül jobb gólkülönbségével a csoport élén végzett, mi a második helyen zártunk.

A bajnokságban most kéthetes „szünet” jön, miután ezen a héten nemzetközi szereplés vár ránk Törökországban, Kirklareliben. Június 3-án, a Grassalkovich együttesével találkozunk az elődöntőben.

Hajrá kék!

20230520-EHC-SOR-01.jpg

© 2004 - 2024 Építők Hockey Club

Akkreditálás.hu
Rendszerünkkel teljes megoldást kínálunk az Ön által szervezett rendezvény résztvevőinek akkreditálására, regisztrációjára, és a szükséges akkreditációs kártyák (passok) elkészítésre, igény esetén online media regisztrációval.
HockeyAssistant3
Portálunk 2003 óta - elsőként - használja a HockeyAssistant-ot versenyeink eredményeinek nyilvántartására. A HockeyAssistant egy Windowsos szoftver, mely azért készült, hogy segítse a tornaigazgatók, csapatvezető, edzők, nemzetközi és a nemzeti szövetségek és végül, de nem utolsó sorban a klubok munkáját.